Ο Κολίνα απάντησε στον Ντεσάν: «Σίγουρα ο διαιτητής ήταν υψηλού επιπέδου» Ημερομηνία:
Σήμερα 16/7/2026, 00:44 - Εμφανίσεις: 28
Για μια ακόμα φορά ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της FIFA Πιερλουίτζι Κολίνα βγήκε μπροστά και απάντησε σε παράπονα αναφορικά με απόδοση διαιτητή στο Μουντιάλ 2026.
Ο Ιταλός όχι μόνο δεν κρύβεται αλλά δίνει ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις, λειτουργώντας ως «ασπίδα» των διιατητών.
Ο προπονητής της Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον Ισπανία (2-0) αναρωτήθηκε αν ο Ιβάν Μπάρτον, ο διαιτητής του αγώνα από το Ελ Σαλβαδόρ είχε το ανάλογο επίπεδο για να σφυρίξει έναν ημιτελικό Μουντιάλ.
«Αν πω οτιδήποτε, θα φανώ σαν ένας άτυχος ηττημένος, επειδή χάσαμε», δήλωσε ο 57χρονος προπονητής.
«Αλλά σας ρωτάω: είναι ο διαιτητής σε θέση να διαιτητεύσει έναν ημιτελικό; Δεν έχω τίποτα εναντίον του διαιτητή, αλλά αναρωτηθείτε».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); });googletag.cmd.push(function() {googletag.display("300x250_middle_1")}) Ο Ντεσάν αμφισβήτησε το πέναλτι από το επιπόλαιο μαρκάρισμα του Ντίνιε στον Γιαμάλ, αν και ο παίκτης του διέπραξε παράβαση.
Επιπλέον, είχε παράπονα και από άλλες αποφάσεις του Μπάρτον, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Ένα παράδειγμα είναι η φάση του 43’, όταν ο Μπάρτον πήρε πίσω ένα πολλά υποσχόμενο φάουλ που δόθηκε στη Γαλλία ακριβώς έξω από την μεγάλη περιοχή της Ισπανίας, το οποίο έκανε Φαμπιάν Ρουίζ στον Ουσμάν Ντεμπελέ.
Τελικά, ο διαιτητής είχε το επίπεδο για να σφυρίξει ημιτελικό; Ο Κολίνα έδωσε ευθεία και σαφέστατη απάντηση.
«Ναι, σίγουρα», δήλωσε ο Ιταλός, ο οποίος τόνισε ότι η διαδικασία επιλογής για αυτούς τους αγώνες είναι αυστηρή, υπερασπιζόμενος τους ρέφερι, καθώς πρόσθεσε: «Οι διαιτητές μας είναι παγκόσμιας κλάσης».
🚨🗣 Collina, FIFA"s head of refereeing, responds to Didier Deschamps" question about whether the referee for the France vs.
Spain match is at semifinal level.
🗣 Collina: "Yes, absolutely, he is at semifinal level.
────── All our referees are of the highest level." pic.twitter.com/jiR77Lcm0Idocument.addEventListener("DOMContentLoaded", function () {lazym2();}); — Tiger eye 👁️ (@...